Son mesajlar   Tüm mesajlar  

Kohut, insanı dürtülerini yöneten bir makina olarak değil, KENDİLİĞİNİ açığa çıkartmaya çalışan ve dürtülerin ikinci planda kaldığı bir varlık olarak düşünmüştür. Kendilik, kendinizi ve varoluşunuzu algılayışınızın en çıplak ve en temel halidir. Vücudunuzdur, bedeninizdir, zihninizdir. Hislerinizin en gerçek halidir. Bu ilginç psikoloji kuramı hakkında bilmek ve tartışmalara katılmak ister misiniz ?

"Heinz Kohut ve Kendilik Psikolojisi" Tartışmaları

Francis Bacon

" İnsan tabiatında akıllıktan ziyade delilik vardır. "

Tartışma başlatmak | Tüm Düşünürler

Bırak dağınık kalsın

Fıkra anlatma yeteneğim berbat biliyorum ama umarım bu örnek meramımı anlatmaya yardımcı olur:

[i:330t3gfi]Adamın birinin kafasında üç tel saçı varmış.
Berbere "bak üç tel saçım var. tüm marifetini göster ve en güzel ne yapılabiliyorsa onu yap" demiş.
Berber tüm dikkatini toplamış ve başlamış ustalığını göstermeye. Ama daha ilk hamlesinde saç tellerinden biri kopmuş. Bu kez daha dikkatlice ikinci tele yönelmiş. Tarakla oraya buraya yatırıp en iyi görünümü elde etmeye çalışmış fakat ikinci tel de kopuvermiş.
Berber tek kalan saça ne yapacağım diye panikle bakarken, müşteri "aman usta bırak dağınık kalsın" demiş.[/i:330t3gfi]

Eşim geçen gün üzgün ve kızgın bir halde yanıma geldi. Her gün izlediği sabah sağlık programında bu kez daha önceki sağlık kanunlarının tam muhalifinde şeyler işitmiş. mesela süt vücuda fayda değil zarar verirmiş (daha başka şeyler de anlattı ama ben onl ... [ DEVAMI ]

TARIHTE BUGUN ( 3 Eylül)

03/09/1683-Viyana Kuşatması, başarısızlıkla sonuçlandı.
03/09/1783-İngiltere Paris'te imzalanan anlaşmayla Amerika Birleşik Devletleri'nin bağımsızlığını tanıdı.
03/09/1859-(Doğdu)-(Auguste-Marie-Joseph-) Jean Jaurès. Ünlü Fransız sol gazete L'Humanite'nin kurucularından sosyalist önder Jaures, üç dönem milletvekilliği de yapmıştı. Fransız solunun çeşitli fraksiyonlarının tek bir çatı altında örgütlenmesini sağlamasıyla da bilinen Jaures II. Enternasyonal'in Fransa Şubesi'ni oluşturdu.
03/09/1869-İstanbul'da ''Atlı Tramvay'', Konstantin Karopana tarafından çalıştırıldı.
03/09/1883-(Öldü)-Rus yazar İvan Turgenyev, Paris yakınlarında öldü.
03/09/1895-İlk profesyonel futbol maçı yapıldı. Latrobe, Jeanette'i 12-0 yendi.
03/09/1900-(Doğdu)-Urho Kaleva Kekkonen, 1950-56 arasında Finlandiya Başbakanlığı görevinde bulunan Kekkonen 1956-81 arasında da 25 yıl aralıksız Cumhurbaşkanıydı. Kekkonen Sovyet ...

Devamını Görmek | Tarih tartışması başlatmak için tıklayınız

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok

Asansör düşerken zıplanılsa ne olur ?

İlgili Forum
Tüm Merak Ettikleriniz

Hatırlayın: Anadolu Ajansı'nın kurulması (1920)

İlgili Konu

İştahsızlık Hastalığı ve Tedavisi

İlgili Konu

Idealizm Nedir ?

Devamını Görmek
Idealizm tartışmalarına katılmak
Tüm Felsefi Terimler

Somatizayson Bozuklu?u Nedir ?

Devamını Görmek
Somatizayson Bozuklu?u hakkında tartışma başlatmak
Tüm Psikoloji Terimleri

ŞİİR -> ÜÇ SELVİ

Kapımın önünde üç selvi vardı.
Üç selvi.
Selviler rüzgarda sallanırlardı.
Üç selvi.
Kökleri yerde, başları yıldızlarda
üç selvi.
Selviler sallanırlardı rüzgarda.
Üç selvi.
Bir gece düşman bastı evi.
Üç selvi.
Yatağımda öldürüldüm ben.
Üç selvi.
Kesi ... Devamı

Nazım Hikmet

FIKRA -> Ne Yedum?

Temel, Cemal´e sorar:
-Bu cün ögleye cok güzel bir sey yedum, pil pakalum nedur?
-Ola ne pileyum?
-Pi golayluk edeyrüm sagaa... Yedugum sey "P" ile baslayiii...
-pilav...
-Yok...
-Pirasa...
-Yok...
-Pasturma...
-Yok...
-E.. Pilemedum, sen söyle...
-Pamya!..

Istanbul için 3 günlükl hava tahmini
Istanbul için 3 günlük hava tahmini