Son mesajlar   Tüm mesajlar  

Kohut, insanı dürtülerini yöneten bir makina olarak değil, KENDİLİĞİNİ açığa çıkartmaya çalışan ve dürtülerin ikinci planda kaldığı bir varlık olarak düşünmüştür. Kendilik, kendinizi ve varoluşunuzu algılayışınızın en çıplak ve en temel halidir. Vücudunuzdur, bedeninizdir, zihninizdir. Hislerinizin en gerçek halidir. Bu ilginç psikoloji kuramı hakkında bilmek ve tartışmalara katılmak ister misiniz ?

"Heinz Kohut ve Kendilik Psikolojisi" Tartışmaları

Seyyid Hüseyin Nasr

" Çağdaş insan, tabiatı kendisinden yararlandığı, ama kendisine karşı ayrıca sorumlu da olduğu bir eş değil bir fahişe gibi görmektedir. "

Tartışma başlatmak | Tüm Düşünürler

sonunda 1

Aslinda hersey dogumumla baslamisti yani diyerlerinden bi farkim yoktur dedigim .
Dogdugumda ne gökte bi yildiz benim icin parladi nede kral suleyman gibi dogmadan ucan kusa diyeceklerim vardi nede bi kustan ögrenecegimle size anlatacaklarim olesine dogmustum tertemiz bi cocugun olmasi gerektigi gibi . Dogama sadiktim anlicaginiz dunya benim icin donmezdi bendim ona hizmet eden. e az seymi bana verdigi ..ama bu pazarligin farkinda bile deyildim buyuyup tuccar olduktan sonra basladim bunun gevezeligini yapmaya yasardim iste o sistemle tipki bilenle bilmeyenin ellerinde olmadan dogdugu; olmadanda oldukleri gibi..Aslinda en cokta bunun icin sewinirim bu noktada en azindan kimseden bi eksiyim yok dedigim gibi…yada en azindan gozle gorulur bi ortak noktamiz var
Sonra buyudum ve bi noktadan sonra artik cocukluktan aldigim buyukluyum, buyurken farkettigim cocuklugumu sildi buyudugumu silecek ve bitek o an tam anlamiyla farkedecigim ihtiyarligim gibi. Hem bu deyilmiydi buyumek? K ... [ DEVAMI ]

TARIHTE BUGUN ( 3 Eylül)

03/09/1683-Viyana Kuşatması, başarısızlıkla sonuçlandı.
03/09/1783-İngiltere Paris'te imzalanan anlaşmayla Amerika Birleşik Devletleri'nin bağımsızlığını tanıdı.
03/09/1859-(Doğdu)-(Auguste-Marie-Joseph-) Jean Jaurès. Ünlü Fransız sol gazete L'Humanite'nin kurucularından sosyalist önder Jaures, üç dönem milletvekilliği de yapmıştı. Fransız solunun çeşitli fraksiyonlarının tek bir çatı altında örgütlenmesini sağlamasıyla da bilinen Jaures II. Enternasyonal'in Fransa Şubesi'ni oluşturdu.
03/09/1869-İstanbul'da ''Atlı Tramvay'', Konstantin Karopana tarafından çalıştırıldı.
03/09/1883-(Öldü)-Rus yazar İvan Turgenyev, Paris yakınlarında öldü.
03/09/1895-İlk profesyonel futbol maçı yapıldı. Latrobe, Jeanette'i 12-0 yendi.
03/09/1900-(Doğdu)-Urho Kaleva Kekkonen, 1950-56 arasında Finlandiya Başbakanlığı görevinde bulunan Kekkonen 1956-81 arasında da 25 yıl aralıksız Cumhurbaşkanıydı. Kekkonen Sovyet ...

Devamını Görmek | Tarih tartışması başlatmak için tıklayınız

Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok

Patlamış mısır nasıl patlıyor?

İlgili Forum
Tüm Merak Ettikleriniz

Hatırlayın: Yunan otobüsüne saldırı (1991)

İlgili Konu

Arı sokması Hastalığı ve Tedavisi

İlgili Konu

Tümevarim Nedir ?

Devamını Görmek
Tümevarim tartışmalarına katılmak
Tüm Felsefi Terimler

Bulimia Nervosa Nedir ?

Devamını Görmek
Bulimia Nervosa hakkında tartışma başlatmak
Tüm Psikoloji Terimleri

ŞİİR -> GÜZ

Günler gitgide kısalıyor,
yağmurlar başlamak üzre.
Kapım ardına kadar açık bekledi seni.
Niye böyle geç kaldın?

Soframda yeşil biber, tuz, ekmek.
Testimde sana sakladığım şarabı
içtim yarıya kadar bir başıma
seni bekleyerek.
Niye böyle geç kaldın?

Fakat işte b ... Devamı

Nazım Hikmet

FIKRA -> Tokat

Bir Yüzbaşı ile emir eri bir trende yolculuk ediyorlar. Aynı kopartmanda çok alımlı bir kız ile annesi de var. Başka kimse yok. Bu iki grup birbirlerini tanımasa da yolculuk sırasında tanışırız diye çok yakın oturmuşlar. Derken tren bir tünele giriyor, ortalık kararıyor. Bir öpücük sesi ve ardından -şırraaak- çok şiddetli bir şamar sesi duyuluyor. Tren tünelden çıkıyor. Herkes şaşkın ne oldu diye birbirine bakıyor.
Genç kız düşünüyor; (Benim yerime annemi öperlerse, işte böyle şamarı yerler..) Kızın annesi düşünüyor; (Helal benim kıza, öpüldü ama, hemen şamarı yapıştırdı.)
Yüzbaşı düşünüyor; (Ulan asker kızı öptü, şamarı ben yedim...)
Asker gülümsüyor; (İntikamımı aldım daa. Havaya bir öpücük yüzbaşıya bir şamar!!)

Istanbul için 3 günlükl hava tahmini
Istanbul için 3 günlük hava tahmini